Americanii au descoperit – Traian Băsescu – fost securist, Victor Ponta apără democraţia!

195

Suspendatul preşedinte Traian Băsescu are o chichiţă care l-ar putea readuce la Cotroceni din pricina acelui 50% plus unu, impus de Curtea Constituţională a României(CCR) pe care el a alcătuit-o din oamenii lui şi pe care-o face praf de câte ori o ia razna.

Şi treaba asta i se întâmplă foarte adesea. Noroc cu Parlamentul, care are ultimul cuvânt şi în problema revenirii lui la Cotroceni. Că dacă ar fi împotriva sa 95% şi 5% l-ar vrea, dar nu participă la vot toţi românii, el nu va avea demnitatea unei demisii de onoare. Cu toate că a lucrat vârtos pentru un „departament de mare onoare”, al Securităţii statului, pe timpul lui Ceauşescu.
M-am minunat găsind, într-un editorial din presa centrală, o afirmaţie (dez)onorantă cu referire la un celebru personaj din Gorj, aflat temporar – pentru 5 (cinci!) ani – după gratii. SE afirma că „PDL doreşte transformarea referendumului într-o manţogărie”. Cu aluzie la modul în care prin Gorjul PDL-ului local condus de Ionel Manţog se desfăşurau alegerile parlamentare, europarlamentare ori prezidenţiale. Cu menţiunea că PDL a fost împins la boicotare de Tătucul Băsescu, un fel de Tătuc precum dictatorul sovietic Stalin. Că doar Stalin îi condamna pe toţi inamicii la surghiun în Siberia ori la moarte. La fel şi Băsescu şi-a distrus toţi aliaţii/prietenii, începând cu Petre Roman. Pe scările căruia cădea lat de beţie, după ce i se milogise pentru nu ştiu ce. Rând pe rând, şi-a înlăturat toţi adversarii politici. Cu sânge rece şi minţind tot timpul.
Un comentariu de ultimă oră ne convinge că, de fapt, Băsescu a fost securist şi că Ponta apără democraţia! Nimic surprinzător pentru noi. Nu vom cita din ampla şi competenta analiză – publicată de Center for American Progress – semnată de John Podesta, nimeni altul decât şeful staff-ului de la Casa Albă al preşedintelui Bill Clinton decât partea cea mai concludentă. Acolo se spune lucrurilor pe nume: „Pretenţiile unor reputaţi comentatori internaţionali de la Washington Post sau The Econoimist, conform cărora primul ministru Victor Ponta a subminat democraţia din România prin suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, ameninţând stabilitatea economică, nu sunt doar greşite, ci induc în eroare cu bună ştiinţă”. Fără alte comentarii!
Cât priveşte aluzia lui Theodor Stolojan la deprecierea leului în comparaţie cu euro şi cu dolarul, care ar avea sfârşitul odată cu reîntoarcerea preşedintelui suspendat la Cotroceni ne pufneşte râsul. Şi-i dăm crezare fostului ministru al finanţelor, Varujan Vosganian, un reputat finanţist care-a pus diagnosticul. Agenţiile internaţionale de rating au un indice la fiecare ţară – referitor la situaţiile de lovitură de stat. Cum sintagma „lovitură de stat” a fost folosită aiurea şi răspândită de Băsescu şi camarila lui portocalie, care-a mai şi expediat plângeri la Înalta Poartă a Coanei Evropa, dar şi la europarlamentari despre aşa ceva, existent doar în mintea lor ce a luat-o razna prin pierderea puterii, e limpede de ce leul continuă să coboare. Va veni ziua de Apoi a lui Traian Băsescu, pe 29 iulie, zi a Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”, iar după aceea ţara îşi va putea vedea de ale ei. Revenind la normalitate.

Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here