Amenzile aplicate la Gorj, raportate de ANSVSA

157

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut public în cursul acestei săptămâni raportul privind activităţile de control desfăşurate în fiecare judeţ în unităţile din industria agroalimentară, aferente lunii ianuarie. Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume, fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
“În unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat în cursul lunii ianuarie 5.212 controale, fiind acordate 80 de avertismente pentru deficienţe minore, precum şi 54 de amenzi în cuantum de 78.600 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost acordate amenzi în judeţul Gorj în valoare totală de 600 de lei. Motivele aplicării sancţiunilor au fost reprezentate de: lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare; congelatoare neigienizate; pete de mucegai pe pereţii clădirii”, se arată în comunicatul transmis de conducerea ANSVSA.
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here