Amenzi, zeci de permise reținute și 14 infracțiuni flagrante la regimul rutier. Recomandările IPJ Gorj

805

Permise reținute și amenzi de circa 45.000 de lei. Acesta este bilanțul IPJ Gorj în urma acțiunilor desfășurate în zona Rânca, în luna ianuarie. ,,Calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere. Ținând cont de perioada calendaristică, chiar şi când drumul pare a fi uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, recomandăm tuturor conducătorilor auto să acționeze cu moderație pedala de accelerație, să circule preventiv și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere. De asemenea, țineți cont că în situația nerespectării prevederilor legale privind circulația, veți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și persoanele care se află împreună cu dumneavoastră în autovehicul, precum și pe alți participanți la trafic.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Având în vedere aglomerația din trafic, generată de condițiile meteorologice nefavorabile, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel, efective mărite de polițiști rutieri au acționat pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier pe DN 67 C ZTM Rânca”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.
Ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii rutieri pe DN 67 C – ZTM Rânca, în perioada 01 – 31 ianuarie a.c., au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice în valoare de aproximativ 45.000 de lei.
,,Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 35 permise de conducere și au fost constatate 14 infracțiuni flagrante la regimul rutier. Reamintim faptul că, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule următoarele:
-dotați autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece;
-verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și prognozele meteo;
-verificaţi funcţionarea sistemelor de degivrare şi de lumini, echipaţi autoturismul cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri antiderapante;
-evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului;
-nu uitaţi că în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor
-pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Poliţiștii gorjeni vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!”, a mai comunicat IPJ Gorj.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here