Amenzi transformate în muncă în folosul comunităţii pentru 88 de târgujieni

295

Judecătoria Târgu-Jiu emite anual zeci de sentinţe pentru târgujienii care nu şi-au plătit amenzile, sentinţe prin care s-a dispus efectuarea de ore de muncă în folosul comunităţii. În prezent, peste 300 de astfel de dosare sunt în lucru în cadrul Direcţiei Publice de Venituri (DPV) Târgu-Jiu, iar 88 de târgujieni au pus în aplicare în totalitate aceste sentinţe, efectuându-şi numărul aferente de ore de muncă în folosul comunităţii.
“Avem foarte multe cazuri de amenzi transformate în muncă în folosul comunităţii; avem chiar persoane care solicită transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunităţii, dar acest lucru este posibil doar dacă nu există venituri şi bunuri care nu pot fi urmărite. Avem peste 300 de dosare în lucru şi numai 88 de cazuri soluţionate. Noi nu scădem din evidenţă mandatele cu executare până ce acestea nu au fost executate”, a declarat Mariana Budulan, directorul DPV Târgu-Jiu.
Cei care sunt condamnaţi pentru a presta activităţi în folosul comunităţii o pot face, în domeniile de salubritate, confecţii metalice, întreţinere parcuri şi zone verzi, reparaţii şi întreţinere de străzi. Cei ale căror pedepse cu închisoarea sunt transformate în ore de lucru în folosul comunităţii vor fi nevoiţi să măture străzi, să ajute la desfiinţarea depozitelor de gunoaie necontrolate, să repare bănci şi coşuri de gunoi, să planteze flori, să cosească iarba, să se implice în decolmatarea şanţurilor şi a rigolelor, să monteze pavele şi borduri, să efectueze plombări ale asfalturilor. În cazul în care “inculpaţii” au posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi lucrătoare, vor executa opt ore de muncă pe zi. De altfel, în cazul contravenientului care este înscris la o unitate de învăţământ sau lucrează, el va executa între una şi trei ore de muncă pe zi în folosul comunităţii pe parcursul zilelor lucrătoare, sau 6 – 8 ore în cele nelucrătoare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here