Amenzi şi avertismente din partea AJOFM Gorj

301

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj nu oferă doar servicii de mediere, informare şi plasare a şomerilor pe piaţa muncii, ci poate chiar să aplice şi sancţiuni. Fie că vorbim de amenzi sau de simple avertismente, zeci de angajatori gorjeni au fost penalizaţi de reprezentanţii AJOFM.

În conformitate cu prevederile articolului 10 din Legea 76/2002, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă disponibile, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Prin locuri de muncă vacante se înţelege atât joburile devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, cât şi cele nou create. Totodată, angajatorii au obligaţia să comunice AJOFM ocuparea locurilor de muncă vacante, potrivit prevederilor legale deja existente, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii. Comunicarea de către angajatori a posturilor vacante se face pe suport de hârtie sau e-mail.

49 de avertismente, aplicate
Potrivit Dianei Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj, anul trecut, au fost aplicate două amenzi în valoare de 10.000 de lei, precum şi 49 de avertismente. “În anul 2014 au fost acordate două amenzi în sumă de 5.000 lei fiecare către doi furnizori de servicii de formare profesională autorizaţi de AJOFM Gorj. Motivul amendării a fost constituit de nerespectarea condiţiilor de autorizare, conform legii. De asemenea, au fost date 49 de avertismente pentru agenţi economici care, conform legii, nu au comunicat locurile de muncă vacante (47 avertismente), nu au depus declaraţia lunară privind contribuţiile la bugetul  asigurărilor pentru şomaj (1 avertisment), nu au transmis comunicarea privind ocuparea locului de muncă vacant (1 avertisment)”.
În urma declarării către AJOFM Gorj a vacantării joburilor din cadrul unei societăţi, patronii beneficiază în mod gratuit de serviciile de mediere a muncii, respectiv preselecţia candidaţilor corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile, experienţa şi cu interesele acestora.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here