Amenzi şi avertismente, aplicate de inspectorii DSVSA

452

O serie de controale au fost efectuate săptămâna trecută în sectorul alimentar şi în cel al sănătăţii animale de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. Echipe de control au efectuat verificări în mai multe localităţi ale judeţului, acestea fiind demarate în vederea verificării conformităţii cu legislaţia în vigoare în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Supuse controlului au fost brutării, magazine alimentare, supermarket-uri, depozite legume-fructe, cantine şcolare, baruri, laboratoare cofetărie-patiserie, două restaurante. În domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor s-au desfăşurat următoarele activităţi: avizarea mişcărilor interjudeţene de animale; controale de evaluare a activităţilor sanitare-veterinare obligatorii la C.S.V.A. Baia de Fier, Câlnic şi Teleşti; verificarea a 27 exploataţii din eşantionul APIA la Crasna, Novaci, Bumbeşti-Piţic, Baia de Fier.
“În cursul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional astfel: trei amenzi în valoare cumulată de 1.800 de lei la trei exploataţii (una comercială tip A şi două non-profesionale) pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare privind evidenţele obligatorii (proprietarii nu deţineau şi nu completau registrul exploataţiei); două amenzi în valoare cumulată de 1.200 de lei la o brutărie şi un magazin alimentar, pentru neconformităţi privind întreţinerea spaţiului, a utilajelor tehnologice, a aparaturii frigorifice şi a ustensilelor de lucru; 24 avertismente la exploataţii non-profesionale pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare privind evidenţele obligatorii (registrul exploataţiei incomplet); un avertisment verbal la un magazin alimentar, pentru nemonitorizarea temperaturii la care sunt păstrate produsele expuse spre comercializare”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here