Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat verificări, inspecţii şi controale în unităţi autorizate/înregistrate din localităţile: Târgu-Jiu, Stăneşti, Băleşti, Teleşti, Motru, Mătăsari, Văgiuleşti, Muşeteşti, Bălăneşti, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Novaci, Baia de Fier, Rânca, Dăneşti, Bâlteni, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Albeni, Aninoasa, Turceni, Ioneşti, Turburea, Plopşoru, în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare. Controalele efectuate în sectorul alimentar au constat în verificarea condiţiilor de igienă prin efectuarea unui număr de 148 de inspecţii în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare supuse controlului, în baza Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control;
“A fost constatată încălcarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi au fost aplicate următoarele sancţiuni contravenţionale: 2.000 de lei la un supermarket din Mătăsari, pentru depozitarea în aceeaşi cameră frigorifică a peştelui congelat (macrou, cod, hering) cu carne tocată preparată de porc, mazăre congelată, îngheţată, precum şi depozitarea macroului congelat direct pe paviment; 2.000 de lei la un magazin alimentar din Mătăsari, pentru comercializarea produselor din carne de porc, refrigerate fără a fi etichetate potrivit legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicatul emis de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.