Amenzi pentru angajatorii gorjeni

244

Şase angajatori din judeţul Gorj au primit sancţiuni contravenţionale din partea reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă au efectuat 11 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, în urma acestora nefiind prinşi angajatori care să presteze activitate cu persoane la negru. Totuşi, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale la patru angajatori, în valoare de 16.500 lei şi au fost dispuse un număr de 17 măsuri. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor din Legea nr. 53/2003 republicată cu modificările şi completările ulterioare, H.G. nr. 500/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 108/1999, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
Şi inspectorii Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat cinci controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate două neconformităţi. Drept urmare, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.
Principalele nereguli pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here