Amenzi neîncasate de 3 milioane de lei la Târgu-Jiu

184

mariana budulan facuta de mineAproape 5 milioane de lei. Aceasta este valoarea datoriilor neachitate ale târgujienilor către bugetul local în anul 2011. Din această sumă, 3 milioane de lei sunt amenzi neachitate, transformarea lor în ore de muncă în folosul comunităţii reprezentând câteodată singura metodă de a mai reduce numărul acestora.

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu are de încasat 4.700.000 lei de la cetăţenii care au uitat să-şi plătească taxele şi impozitele datorate bugetului local. 3.000.000 lei din această sumă o reprezintă valoarea amenzilor neachitate. O parte dintre datornici au scăpat de amenzi după ce au prestat ore de muncă în folosul comunităţii. “Am reuşit o mare performanţă, spunem noi, anul precedent şi anii din urmă, prin transformarea amenzilor în muncă în folosul comunităţii la un număr foarte mare de cetăţeni şi am reuşit să mai scăpăm din aceste restanţe care ne trag foarte mult înapoi la realizarea bugetului prin faptul că, deşi la principalele impozite şi taxe realizăm un procent de peste 85 – 87%, sunt chiar impozite unde avem peste 90%, acest procent de nerealizare de la amenzi ne duce spre un procent mediu de 80%. Situaţia este la fel sau chiar mai rea în ţară”, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

360 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru un taximetrist

Recordul în ce priveşte valoarea amenzilor acumulate s-ar putea spune că îl deţine un tânăr taximetrist care a reuşit să adune amenzi în valoare de 1,2 miliarde de lei vechi. De abia anul trecut acesta a reuşit să achite amenda prin muncă în folosul comunităţii. Mai exact, cele 1,2 miliarde de lei vechi au fost transformate în 360 de ore de muncă în folosul comunităţii. “A fost o mare realizare că am reuşit să-l determinăm pe tânărul respectiv să facă şi orele şi am reuşit să scădem din amenzi”, a spus Mariana Budulan.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here