Amenzi în valoare de 78.000 de lei, aplicate de CJPC Gorj

182

Zeci de operatori economici au fost verificaţi la sfârşitul lunii trecute de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj. În urma controalelor efectuate, comisarii CJPC Gorj, au constatat mai multe abateri, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 78.000 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a efecuat o serie de verificări în ceea ce priveşte prevederile legale privind protecţia consumatorilor în cadrul activităţilor de comercializare a produselor şi de prestare a serviciilor.
Oamenii legii au verificat produsele comercializate în incinta şi vecinătatea unităţilor şcolare, pachetele de servicii turistice, comercializarea buteliilor GPL.Pentru neregulile descoperite, CJPC Gorj a sancţionat contravenţional 97 de operatori economici, dintre care 62 cu amenzi în valoare totală de 77.400 lei. De asemenea, pe parcursul lunii octombrie la CJPC Gorj s-au înregistrat şi soluţionat 17 sesizări din partea consumatorilor, petiţii care sesizau aspecte din activitatea operatorilor economici sau reclamau produse cu deficienţe sau servicii prestate necorespunzător.
“Aspectele reclamate au privit: anvelope auto, telefoane mobile defecte în cadrul termenului de garanţie, servicii şi contracte de telefonie fixă/mobilă, diverse prestări de servicii, mobilă, tâmplărie cu geam termoizolant. Urmare a cercetării reclamaţiilor au fost dispuse măsuri de înlocuire a produselor, reparaţii fără costuri pentru produsele constatate cu deficienţe”, a precizat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj.
Michi a mai menţionat de asemenea că abaterile constatate în urma acţiunilor de control au fost: neafişarea în mod vizibil a denumirii unităţii/obiectele de activitate al/ale societăţii pentru care operatorii economici erau autorizaţi să funcţioneze; comercializarea produselor alimentare fără inscripţionarea datei durabilităţii minimale. O altă neconformitate a constat în comercializarea de produse fără elemente de identificare/incomplete; lipsa producătorului/importatorului sau înscrierea doar a numelui acestuia fără adresă sau alte date de contact; nerespectarea condiţiilor în cadrul termenului de garanţie sau neafişarea preţurilor şi tarifelor într-un mod vizibil şi lizibil pentru consumatori.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here