Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de poliţiştii gorjeni

244

Ziua de 25 februarie s-a dovedit a fi una ocupată pentru poliţiştii gorjeni, oamenii legii organizând mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi asigurarea unui climat de siguranţă, acţiuni în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 28.000 lei.

Poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti şi Turburea au organizat sâmbătă mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi asigurarea unui climat de siguranţă. Cu această ocazie au verificat 9 agenţi economici, legitimat peste o sută de persoane şi controlat, în trafic, 65 de autovehicule. Pe linie rutieră, poliţiştii au urmărit, în special, identificarea acelor conducători auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, au fost testaţi cu aparatul alcooltest, 45 de conducători auto, prilej cu care au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare. În urma acestor acţiuni, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, cele mai numeroase pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată şi O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproximativ 28.000 de lei, iar cea a bunurilor confiscate (cafea, ţigarete etc.), deoarece erau expuse la vânzare fără documente legale de provenienţă, de aproximativ 9.000 de lei.

Razie în rândul comercianţilor din Tismana

Tot sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana, au executat acţiuni similare pe raza localităţii, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Secţia Gorj şi inspectori ai I.T.M. Gorj. Cu acest prilej au fost verificate 8 societăţi comerciale cu capital privat, controlate 23 autovehicule şi legitimate 33 persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.500 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri şi mărfuri în valoare de aproximativ 900 de lei.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here