Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de poliţişti

112

actiuniiSfârşit de săptămână cu ghinion pentru şoferii gorjeni. În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri, au fost sancţionaţi sute de conducători auto, 17 dintre aceştia rămânând şi fără permisul de conducere. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de aproximativ 70.000 de lei.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În acest context, în noaptea de 23 spre 24 iunie, timp de patru ore, poliţiştii au desfăşurat o acţiune punctuală, pe linia depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi prevenirii accidentelor rutiere provocate de această categorie de participanţi la trafic. Acţiunea nu a rămas fără urmări, sute de şoferi fiind sancţionaţi pentru încălcarea regulilor de circulaţie. „Pe parcursul zilelor de vineri, 22 iunie şi sâmbătă, 23 iunie a.c., poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 17 permise de conducere (6 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru nerespectarea semnificaţiei semaforului rutier) şi au retras 8 certificate de înmatriculare”, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Mort de beat la volan
Printre şoferii sancţionaţi de poliţiştii rutieri se află şi un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Târgu-Jiu, care s-a urcat mort de beat la volan. Târgujianul a fost depistat în noaptea de 23 spre 24 iunie, în timp ce conducea un autoturism pe str. Calea Bucureşti. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatul a rămas fără permisul de conducere iar pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Roxana Lupu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here