Amenzi de sfârşit de lună

181
În cursul săptămânii trecute, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au constatat mai multe abateri în urma a zeci de controale în 13 unităţi din diverse localităţi.

Astfel, nouă unităţi de comercializare cu amănuntul produselor alimentare din Târgu-Jiu, Bengeşti-Ciocadia, Scoarţa, şi patru unităţi de alimentaţie publică din municipiul Târgu-Jiu, Novaci şi Scoarţa, au prezentat deficienţe, fapt pentru care s-au aplicat mai multe avertismente şi amenzi în valoare de 7.200 de lei.
“Sancţiunile aplicate de reprezentanţii Direcţiei s-au dat pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea acestora fără respectarea condiţiilor de igienă şi spaţii amenajate necorespunzător în care erau depozitate produsele”, a spus Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.
Totodată, în intervalul 22-28 februarie, inspectorii sanitari-veterinari gorjeni au efectuat 81 de controale în unităţi din localităţile Baia de Fier, Polovragi, Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru, Rovinari, Bengeşti-Ciocadia, Novaci, Scoarţa, Stăneşti.
Astfel, reprezentanţii statului în teritoriu au călcat pragul a 20 de unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, şase unităţi de alimentaţie publică, două pensiuni turistice, cinci supermarket-uri, o moară, zece baruri, o unitate de procesare lapte.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here