Amenzi de peste 50.000 lei, aplicate de poliţiştii gorjeni

181

Peste 70 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în trafic, în urma controalelor desfăşurate, în ziua de 29 iulie 2012, pentru prevenirea şi combaterea unor eventuale fapte de “turism electoral”, dar şi pentru reducerea victimizării din accidente rutiere comise de autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane.

În data de 29 iulie, pe arterele de circulaţie din judeţ au fost instituite 15 microfiltre în care au acţionat poliţişti rutieri şi poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Pentru verificarea promptă şi operativă a unor eventuale sesizări, alte 10 echipaje mobile au acţionat pe drumurile judeţene şi naţionale. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat aproximativ 270 de autovehicule, dintre care 19 autobuze şi 59 de microbuze, iar cu această ocazie au legitimat peste 300 de persoane.

74 de sancţiuni contravenţionale
Controalele poliţiştilor nu au rămas fără urmări, zeci de gorjeni fiind sancţionaţi ieri pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Un şofer a rămas fără permis iar în alte patru cazuri poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare. „Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, una la Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările, actualizată, 6 pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru lipsa documentelor, 11 pentru neportul centurii de siguranţă, iar diferenţa pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Totodată, ca măsuri complementare, într-un caz de depăşire neregulamentară, poliţiştii rutieri i-au reţinut conducătorului auto, permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În 4 situaţii, având în vedere că autovehiculele verificate prezentau defecţiuni tehnice sau lipsea valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind suma de 51.000 lei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here