Amenzi de peste 50.000 de lei! Sute de nereguli în urma controalelor făcute de pompieri în Gorj

302

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au continuat și în acest an controalele în cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de spectacole și spații de cazare turistică, pentru a verifica dacă proprietarii acestora au luat toate măsurile de apărare împotriva incendiilor.
”În perioada 1 mai-30 aprilie 2017, ISU Gorj a efectuat 255 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în urma cărora au fost constatate 862 de nereguli, dintre care 310 au fost remediate pe timpul verificărilor. Au fost aplicate 65 de amenzi, în valoare de 55.200 de lei și 511 avertismente”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj
Numai în perioada 28 aprilie – 1 mai, inspectorii de prevenire au desfăşurat, la nivel naţional, 659 controale, în urma cărora au fost identificate 134 obiective care funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu. O mare parte dintre disfuncționalitățile constatate au fost remediate de către inspectori, pe timpul verificărilor. ”În urma acţiunilor desfășurate la nivel național, specialiștii noștri au aplicat 199 amenzi, în cuantum de 297.500 de lei, fără a fi identificate nereguli grave care să conducă la aplicarea sancțiunii complementare de închidere a activității. Concomitent cu verificările, echipajele de salvatori din subunitățile operative au derulat 905 acțiuni specifice de recunoaștere la aceste tipuri de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului aflat la locul de muncă asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere. În primul trimestru al anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 1.906 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu și a altor 1.008 solicitări pentru eliberarea autorizațiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 1.089 avize de securitate la incendiu și 698 autorizații de securitate la incendiu. De asemenea, în primele trei luni ale anului, inspectorii de prevenire au derulat 9.152 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 3.522 amenzi în cuantum de 4.591.300 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Gorj. În acest an, în întreaga țară au fost derulate 5.552 exerciţii de alarmare şi evacuare, pentru observarea modului în care se comportă oamenii aflați în clădiri, în diferite situaţii de urgenţă.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here