Amenzi de peste 300.000 lei, aplicate de agenții de la Rutieră în minivacanța de Rusalii

433

În vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională în perioada minivacanței de Rusalii, polițiștii rutieri au fost la datorie, acționând zilnic pe toate arterele principale deschise circulației rutiere din județul Gorj.

În acest sens, în perioada 21-24 iunie 2024, au fost aplicate 704 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 360.000 de lei, din care 310 pentru depășirea limitei legale de viteză, 26 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 9 pentru depășiri neregulamentare, 311 pentru alte abateri și 48 pentru alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 135 de permise de conducere, din care 26 pentru consumul de alcool la volan, 85 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 15 pentru alte abateri și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare. Tot în această perioadă, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop reducerea riscului rutier și conștientizarea participanților la trafic cu privire la normele legale în vigoare și riscurile la care se expun în cazul nerespectării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here