Amenzi de peste 22.000 de lei, aplicate de ITM Gorj

210

Cu o amendă de 10.000 de lei s-a ales un angajator din Roşia de Amaradia care desfăşura activitate „la negru” cu o persoană în domeniul comerţului. De asemenea inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.500 de lei pentru neconformităţi, depistate în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

ITM Gorj a desfăşurat în perioada 22 – 26 iulie mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. “Au fost efectuate 9 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care utiliza „munca la negru” având o persoană fără forme legale de angajare. Drept urmare inspectorii au aplicat o sancţiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 de lei. Angajatorul desfăşura o activitate de comerţ în localitatea Roşia de Amaradia”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

24 de neconformităţi
Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă din Cadrul ITM Gorj a desfăşurat, în perioada menţionată anterior, 20 de controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în care au fost depistate 24 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.500 de lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă si pentru grupurile sensibile, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here