Amenzi de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea legilor în trafic

340
Poliţiştii rutieri au acţionat pe străzile din judeţul Gorj în ultimele două zile în scopul impunerii respectării normelor rutiere de către toate categoriile de participanţi la trafic. Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, cei 160 participanţi la trafic care nu au respectat normele rutiere în vigoare au fost sancţionaţi contravenţional, suma aplicată fiind de 23.700 lei.

Astfel, au fost sancţionaţi 28 conducători auto pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, alţi 40 care nu purtau centura de siguranţă, 15 pentru că autovehiculele conduse de ei prezentau defecţiuni tehnice, 18 pietoni pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată altor abateri la normele rutiere.
De asemenea, în timpul acţiunilor au fost retrase un număr de trei certificate de înmatriculare, din care două pentru I.T.P. expirată şi reţinute în vederea suspendării un număr de trei permise de conducere.
Totodată, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni având drept scop verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri si persoane. Agenţii au verificat dacă sunt respectate prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cele ale O.G. nr. 15/2002 privind transporturile rutiere, dar şi legislaţia rutieră în materie, respectiv O.U.G. nr. 195/2002, republicată.
Cu această ocazie au fost aplicate 49 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.940 lei. De altfel, au fost întocmite un număr de 32 procese verbale de depistare în trafic a unor conducători auto, angajaţi ai unor operatori de transport marfă şi persoane, acestea fiind înaintate pentru verificări Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here