Amenzi de peste 160.000 de lei pentru gorjenii care nu au respectat regimul stării de urgenţă, în ultimele 24 de ore

820

74 de amenzi au fost date persoanelor care au ieşit din casă fără declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator. Cuantumul total al amenzilor acordate în ultimele 24 de ore este de 162.000 de lei, în județul Gorj.

„Instituția Prefectului informează că structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au continuat, în sistem integrat, misiunile specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Astfel, efective de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali, au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat, în total, un număr de 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 162.000 lei, pentru pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național.

Instituția Prefectului – Județul Gorj face apel la cetățeni să dea dovadă în continuare de responsabilitate, să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială recomandate de către specialiști și purtarea măștii în spațiile publice”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here