Amenzi de peste 154.000 lei, aplicate în minivacanţa de 1 Decembrie

239

În urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul minivacanţei de 1 Decembrie, poliţiştii gorjeni au aplicat amenzi în valoare totală de peste 154.000 de lei. De asemenea, aceştia au confiscat bunuri în valoare de 1.300 de lei şi au reţinut 22 de permise de conducere.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj acţionează pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului, cu măsuri sporite pe perioada sărbătorilor de iarnă şi cu preponderenţă în zonele turistice. Astfel, în perioada 28 noiembrie – 01 decembrie, poliţiştii gorjeni au desfăşurat acţiuni punctuale pentru combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate. Neregulile constatate au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de circa 154.000 lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea normelor circulaţiei rutiere, dar şi pentru încălcarea normelor de convieţuire socială. „În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, poliţiştii au intervenit la 99 de evenimente petrecute pe raza judeţului Gorj, din care 72 au fost sesizate prin apelul de urgenţă 112. Au fost constatate 23 de infracţiuni, din care 11 au fost de natură judiciară, una pentru nerespectarea prevederilor codului silvic, trei pentru nerespectarea regimului de vânătoare, una de evaziune fiscală, cinci contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi încă două de alte genuri. Totodată, au fost aplicate 453 de sancţiuni contravenţionale, din care 63 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, două pentru comerţ ilicit, patru pentru nerespectarea domeniului silvic, 366 pentru nerespectarea normelor circulaţiei rutiere şi 18 pentru alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 154.215 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 1.300 de lei”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

22 de şoferi,lăsaţi fără permise
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut 22 de permise de conducere, din care cinci pentru consum de alcool şi trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză; alte 14 permise au fost reţinute pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase şi 17 certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here