Amenzi de mii de lei pentru transporturi ilegale de animale

1943

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au aplicat o amendă de 12.000 lei unei persoane fizice pentru efectuarea de transporturi de animale fără a deține autorizație sanitară-veterinară pentru mijlocul de transport.
Două amenzi de câte 6.000 lei au fost împărțite tot unor persoane fizice pentru „transportul de animale neidentificate cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar”.
Iar alte două amenzi de câte 2.400 lei au fost date proprietarilor unor exploatații non-profesionale pentru deținerea de animale neînregistrate și/sau necrotaliate și pentru înstrăinarea animalelor fără documente sanitare-veterinare prevăzute de legislația în vigoare. De asemenea, proprietarul unei exploatații non-profesionale care a vândut animalele fără a anunța medicul veterinar a fost amendat cu 1.200 de lei.
Potrivit DSVSA Gorj, s-au mai acordat trei amenzi de câte 1.500 lei proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru deținerea de animale neidentificate și neînregistrate și pentru că nu au notificat medicii veterinari de liberă practică împuterniciți cu privire la crotalierea acestora. Trei magazine alimentare au fost amendate cu câte 1.200 lei pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare cu etichetare incompletă (lipsa unor elemente de identificare) și pentru depozitarea temporară a unor produse alimentare gata de consum în afara vitrinei frigorifice.
În total, în ultima săptămână au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 38.820 lei, amenzile fiind date în Baia de Fier, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Drăgotești, Mătăsari, Mușetești, Stănești, Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here