Amenzi de aproape 85.000 de lei, în weekend, în urma controalelor efectuate în zonele aglomerate din Gorj

815

Poliţiştii gorjeni şi reprezentanţi ai altor autorităţi au efectuat, în weekend, controale, în zonele aglomerate de pe raza întregului județ, în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus. Într-o singură zi, în urma acțiunilor au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 60.000 de lei.
,,În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de 25/26 iulie, sub coordonarea Instituției Prefectului, poliţiştii gorjeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai ANSVA, ANPC și Ministerului Sănătății au desfășurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora și terase. În cadrul acțiunilor au fost verificate 84 de societăţi comerciale, de pe raza întregului județ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 57.000 de lei, din care șapte sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar alte trei sancțiuni la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, două societăți comerciale au fost sancţionate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării unor produse alimentare în valoare de 960 de lei. Totodată, poliţiştii rutieri au aplicat două sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate peste 360 de persoane, fiind controlate 269 de autoturisme. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă”, informează Poliţia Gorj. Amenzi au fost aplicate și vineri. ,,În cursul zilei de vineri și în noaptea de 24/25 iulie, în cadrul acțiunilor au fost verificate 110 societăţi comerciale, de pe raza întregului județ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, din care șase sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar alte cinci sancțiuni la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, au fost identificate trei societăți comerciale care nu respectau modul de amenajare a terasei privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, fiind sancționate potrivit Legii nr.55/2020.
Totodată, poliţiştii rutieri au aplicat 51 de sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here