Amenzi de aproape 2000 lei, aplicate de jandarmi

255

Mai mulţi gorjeni au fost sancţionaţi contravenţional în ultimele zile de jandarmi, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de aproape 2.000 lei. Printre cei amendaţi se află un adolescent în vârstă de 16 ani, prins în timp ce consuma băuturi alcoolice, dar şi un gorjean care şi-a dat soţia afară din casă.

Pe lista gorjenilor amendaţi de jandarmi se află şi o femeie în vârstă de 38 de ani din Rovinari, angajată a unei unităţi comerciale din Fărcăşeşti. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei deoarece avea expuse spre vânzare mai multe produse cu termenul de garanţie expirat.
O altă gorjeancă, de această dată din Băleşti, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei deoarece, în calitate de angajată la un bar din municipiul Târgu-Jiu, a servit cu băuturi alcoolice un minor în vârstă de 16 ani; la rândul său, minorul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris.
Alţi doi tineri din comuna Logreşti au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, fiecare, deoarece au provocat şi participat la un scandal. Un alt tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Prigoria, va trebui să plătească o amendă în valoare de 200 lei.
Tânărul a fost sancţionat de jandarmi deoarece a adresat cuvinte şi expresii jignitoare precum şi ameninţări cu acte de violenţă personalului de serviciu al spitalului din localitatea Târgu-Cărbuneşti. Totodată, pentru că a refuzat să se legitimeze la cererea îndreptăţită a organelor de jandarmi, tânărul s-a ales şi cu avertisment scris. Printre gorjenii sancţionaţi de jandarmi se mai numără un bărbat din Târgu-Cărbuneşti care, pe fondul unui conflict mai vechi, şi-a alungat soţia din casă, precum şi un tânăr din Motru, care a pătruns în incinta unei instituţii de învăţământ din Motru, încălcând normele legale de acces. Cei doi gorjeni au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoarea de 200, respectiv 500 lei.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here