Amenzi de 3.000 de lei, anulate pe bandă rulantă

914

Instanțele din Gorj anulează pe bandă rulantă amenzile aplicate gorjenilor pentru necompletarea formularului digital de intrare în ţară, așa numitul „PLF”, impus la sfârşitul anului trecut, în contextul apariţiei variantei Omicron a virusului SARS-CoV 2.

Doar în această lună, magistraţii au avut de analizat zeci de plângeri contravenționale legate de PLF. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a aplicat amenzi la nivelul maxim, de 3.000 de lei.
„Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul verbal şi exonerează petentul de sancţiunea aplicată. Cu apel, în termen în 30 de zile de la comunicare, la Judecătoria Tg-Jiu. Pronunţată la Judecătoria Tg-Jiu azi, 27.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată într-una dintre sentințe. Decizii similare au fost luate și de instanțele din Cărbunești, Novaci sau Motru. La jumătatea lunii decembrie anul trecut, Guvernul a impus completarea unui formular digital cu minimum 24 de ore înainte de intrarea în ţară sau la cel mult 24 de ore de la acest moment. Măsura era menită să uşureze identificarea contacţilor persoanelor infectate cu Covid şi să limiteze răspândirea bolii.
Ordonanţa a produs efecte circa 3 luni, fiind ulterior abrogată. Din păcate, pentru a scăpa de plata amenzilor, gorjenii trebuie să se adreseze justiței.
Doar în perioada Crăciunului și a Anului Nou (25 decembrie 2021- 3 ianuarie 2022), Direcția de Sănătate Publică Gorj a aplicat 428 de amenzi în valoare de 1.284.000 de lei.
Mulți gorjeni au primit, acasă, în poștă, amenda, pentru că au completat greșit formularul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here