Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat în intervalul 12 -24 ianuarie o serie de verificări, evaluări şi controale în unităţi din mai multe zone ale judeţului nostru. “Am efectuat 50 de controale care au constat în verificarea condiţiilor de igienă la recepţia, manipularea, depozitarea, prelucrarea și desfacerea produselor alimentare, 31 de unităţi au fost controlate pentru încadrarea și evaluarea riscului în spaţii de producție și comercializare – 31 unități, 17 unităţi de învăţământ din judeţ au fost controlate, verificările urmărind condițiile de igienă și siguranță a produselor alimentare distribuite prin cantinele școlare, produse în incintele proprii sau în sistem catering, respectiv controlul produselor lapte-corn. De asemenea, în aceeaşi perioadă, la 38 de unităţi am verificat dacă sunt înregistrate sanitar-veterinar, am efectuat şi câteva prelevări de probe pentru determinarea speciei de carne și a proprietăților fizico – chimice din miere, dar am dispus şi o evaluare a activităţii sanitar-veterinare pentru anul 2014 în circumscripțiile sanitar-veterinare concesionate”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.
Acesta a precizat că în urma zecilor de controale oficiale organizate au fost constatate abateri de la cerinţele sanitareveterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional cu 4 amenzi în valoare totală de 2.200 lei în 3 unități de vânzare cu amănuntul și într-o exploatație nonprofesională din Bălești, și 5 avertismente scrise aplicate în baza OG 2/2001.
Izabella Molnar