Amenzi de aproape 58 de mii de lei au dat inspectorii sanitar-veterinari înainte de Paște unor operatori și persoane fizice din localitățile Motru, Tismana şi Târgu-Jiu.
O măcelărie și un depozit alimentar au fost sancționate cu 12.000 de lei fiecare pentru că nu au putut demonstra trasabilitatea (proveniența) unor produse alimentare, cum ar fi, de exemplu, pasta de mici.
Pentru mizerie, un supermarket a fost sancționat cu 10.000 de lei. Concret, amenda a fost dată pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor şi echipamentelor (paviment, paleţi de depozitare neigienizaţi), nerespectarea destinaţiei spaţiilor (produsele retrase de la comercializare nu erau depozitate în spaţiul pentru produse neconforme, iar unele alimente – făina – erau depozitate în zona ambalajelor), susține DSVSA Gorj.
Un magazin alimentar specializat de carne şi produse din carne a primit o amendă tot de 10.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Navetele cu mezeluri, carne de porc și carne de miel erau așezate direct pe pavimentul murdar, neigienizat.
Și un laborator de patiserie a fost amendat cu 10.000 de lei pentru depozitarea sacilor cu făină lângă perete, fără culoar de aerisire, așezați pe paleţi neigienizați.
Pentru depozitarea ouălor în mediul ambiant şi pentru servirea consumatorilor cu produse din carne fără echipament de protecție sanitară, două magazine alimentare au fost sancționate cu 1.200 de lei.
În schimb, conducătorul unei autoutilitare a fost sancționat cu 1.500 de lei pentru transportul produselor alimentare (pâine şi produse de panificaţie) cu un mijloc de transport pentru care nu a prezentat documentul de înregistrare sanitară-veterinară.
Controalele au fost făcute în perioada 10-17 aprilie.
I.I.