Amenzi de 11.800 de lei pentru unităţile de alimentaţie din Gorj

334

În cursul lunii trecute, Direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.

La nivelul judeţului Gorj, unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi în domenii diverse, precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.
“În Gorj, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 11.800 de lei. În timpul verificărilor s-au găsit: navete cu produse finite depozitate direct pe paviment, lipsa echipamentului de protecţie adecvat, lipsa facilităţilor igienice la chiuveta din spaţiul de fabricaţie, montaj neadecvat al suprafeţei de lucru pe masa de modelat, frigiderul de drojdie neigienizat, condens în zona de coacere a pâinii, obiecte depozitate care nu permit igienizarea, lipsă evidenţe (procese-verbale) de efectuare a operaţiunilor DDD, lipsă înregistrări sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, depozitarea nesectorizată, produse neconforme depozitate în spaţii neinscripţionate, etichetare necorespunzătoare”, se arată într-o informare transmisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
La nivel naţional, în unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat 6.985 controale, fiind acordate 165 de amenzi, în valoare totală de 317.800 de lei şi 136 avertismente. De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here