Amenzi date mai multor restaurante și supermarketuri din Gorj

703

Amenzi de circa 75.000 de lei au fost date de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj în ultimele două săptămâni.
În timpul controalelor au fost date 16 sancțiuni contravenționale unor operatori și persoane fizice din Băleşti, Borăscu, Fărcăşeşti, Peştişani, Plopşoru, Rovinari, Săuleşti, Târgu-Jiu, Ţânţăreni şi Ţicleni.
Potrivit DSVSA Gorj, cinci avertismente scrise au fost aplicate proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea animalelor fără documente sanitare-veterinare. S-au dat și 11 amenzi în cuantum de 74.800 lei.
Astfel, un restaurant a fost amendat cu 10.000 de lei întrucât aparatele frigorifice erau parțial afectate de uzură (ușile prezentau exfolieri), iar unele materii prime nu erau identificate corespunzător, adică etichetele erau rupte sau îndepărtate.
Și patru magazine alimentare au fost amendate tot cu 10.000 de lei fiecare, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare etichetate incomplet. Concret, nu erau informații despre numărul de lot, data producției şi a termenului de valabilitate.
Aceeași amendă, 10.000 lei, a fost dată unui magazin alimentar și unui supermarket, pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare congelate (produse de origine non-animală lângă pește) și pentru depozitarea direct pe paviment a unor produse alimentare (băuturi răcoritoare și conserve vegetale). De asemenea, unele produse de panificație congelate erau etichetate incomplet.
Trei amenzi mai mici, în valoare de 1.200 lei fiecare, au fost aplicate unui magazin alimentar, unui supermarket și unui restaurant, întrucât personalul angajat nu deținea echipament de protecție complet, nu a prezentat fișa de aptitudini şi a depozitat băuturile răcoritoare şi alcoolice direct pe paviment.
În plus, pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de manipulare a materiilor prime, un restaurant a fost amendat cu 1.200 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here