Amenzi consistente pentru personalul din Spitalele Târgu-Jiu şi Cărbuneşti

3506

În perioada 6-16 ianuarie, cadre medico-sanitare de specialitate din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de inspecţie şi control în scopul prevenirii producerii de îmbolnăviri şi promovării sănătăţii populaţiei.

În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au aplicat, în total, 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39.000 de lei, precum şi un avertisment.
Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, au fost sancţionate cu 16.600 de lei cadre medico-sanitare de la trei unităţi din judeţul nostru, precum şi cu 3.000 de lei o firmă care asigura hrana în regim de catering la o unitate sanitară, fiind impuse şi termene de remediere a deficienţelor. „Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 16.600 de lei pentru cadre medico-sanitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul Cărbuneşti şi Centrul de Sănătate Logreşti-Căpreni. Şi o unitate de catering care asigura hrana pacienţilor pentru Spitalul din Bumbeşti-Jiu a primit o sancţiune de 3.000 de lei”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.De asemenea, la un laborator de analize medicale, inspectorii DSP au aplicat o sancţiune de 2.400 de lei şi un avertisment. Totodată, în urma gestionării a opt sesizări, alte trei sancţiuni în cuantum de 14.000 de lei. Tot în perioada 6-16 ianuarie a.c, inspectorii de control din cadrul DSP Gorj au verificat şi două instalaţii de apă fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, conform HGR nr. 857/2011, privind neasigurarea dezinfecției corespunzătoare a apei potabile distribuită la consumatori.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here