Amenințat cu drujba și lovit cu sticla în cap – Viitor polițist de la Roșia de Amaradia, agresat de doi frați recidiviști care terorizează comuna

590

Victimă colaterală pentru un conflict al fraților Calotă cu bunicul lui Sergiu
•Lovit de patru ori cu sticla în cap, tânărul are certificat medico-legal
•Frați, cunoscuți de comunitate, ca și persoane agresive și conflictuale
•Martor amenințat să nu depună mărturie
•Frații agresori, amendați de polițiști
•Ionuț Calotă, suspectul principal al unui furt dintr-un magazin din Ruget. Dosarul, încă în cercetare după trei ani..
•S-a cerut ordin de protecție pentru cei doi

Un incident grav s-a petrecut, duminică, în satul Ruget, aparținând comunei Roșia de Amaradia, un tânăr de 21 de ani susținând, și în fața polițiștilor din Novaci, că ar fi fost amenințat și agresat de către doi frați din localitate, cunoscuți cu antecedente penale. De altfel, după ce spune că ar fi fost lovit de unul dintre frații Calotă, mai exact de patru ori cu o sticlă de bere în cap, tânărul a avut nevoie de îngrijiri medicale, el fiind luat din localitate cu o ambulanță și dus la Spitalul Novaci. În ciuda gravității faptelor, învinuiții nu și-au oprit aici atacul asupra tânărului, spun martori din localitate, că și-au extins amenințările, asta cu o drujbă pornită, și asupra familiei acestuia, bunicul victimei cerând, marți, Judecătoriei Novaci ordin de protecție împotriva celor doi.

Sergiu Daniel Turbatu din Ruget-Roșia de Amaradia a împlinit, duminică, 21 de ani. A petrecut, cu această ocazie, alături de câțiva prieteni la un bar din localitate, fără ca acesta să consume băuturi alcoolice, el deplasându-se cu mașina la localul respectiv. Spune că a plecat spre domiciliu în jurul orelor 22.30 și deoarece mai avea un amic în mașină s-ar fi oprit să-l lase pe acesta acasă. Tânărul povestește că, în timp ce staționa cu autoturismul, la 500 de metri de casă, s-a trezit că o camionetă i-a blocat drumul. “Am oprit mașina să las prietenul pe care îl dusesem cu mașina. În timp ce eram în autoturism, am văzut că am fost blocat de o camionetă din care au coborât Ionuț Calotă și fratele său, Valeriu, la volan fiind cel din urmă, asta deși era sub influența băuturilor alcoolice și știu că nu are permis de conducere. Ambii au început să îmi adreseze injurii și să mă amenințe că mă omoară, în timp ce mașina mi-o face praf. Amicul care era cu mine în mașină a început să le ceară explicații celor doi, neînțelegând ce pot avea respectivii cu mine. Ionuț Calotă s-a dat jos din mașină, având o sticlă de bere în mână, și m-a lovit cu aceasta în cap, în timp ce eu eram așezat la volan și aveam geamul portierei deschis. Am reușit să ies din mașină, după ce am fost lovit în zona tâmplei, și să fug și de pe stradă am anunțat, terorizat, incidentul la 112”, a povestit acum tânărul Sergiu Turbatu. Acesta povestește că și amicul său a fost scos de cei doi cu forța din mașină și amenințat că dacă va fi martor al celor petrecute o să o pățească și el. Acest lucru a fost confirmat atât de victimă, cât și de un vecin, care, alarmat de gălăgie, a ieșit în veranda casei unde ar fi văzut și auzit cele petrecute.

Martor: “Am auzit când unul dintre băieți era amenințat!”
Dorel Turbatu, localnic din Ruget, fără să fie rudă cu Sergiu Turbatu, a declarat deja în fața anchetatorilor că a fost martor al celor petrecute în seara de duminică. “Era, în casă la televizor. La publicitate, între orele 22.45-23.00 am auzit gălăgie în drum. Am ieșit în veranda casei fără să aprind becul și am văzut în stradă două mașini cu farurile aprinse. Una mai mare și alta mai mică care nu se vedea foarte bine, deoarece în fața ei se afla cea mare. Am auzit injurii și amenințări și i-am văzut pe cei doi coborând din mașină, unul având o sticlă de bere. Nu am văzut când tânărul a fost lovit, dar l-am văzut când a fugit și a sunat la 112. Am văzut și când l-au scos pe celălalt, cu forța, din mașină și l-au amenințat chiar la mine la poartă că dacă se pune de martor îl omoară”, a declarat cetățeanul martor și pentru Gorjeanul.

Polițiștii din Novaci, la fața locului după 45 de minute
Sergiu Turbatu susține că a fost victima acestei agresiuni, deoarece frații Calotă ar fi avut un conflict cu bunicul său, în luna februarie, din cauza unui copac căzut peste un gard. “S-au luat de mine din senin. Eu nu sunt agresiv și mă feresc de orice altercație, deoarece mă pregătesc să candidez pentru un loc la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina. În decembrie am depus dosarul pentru testarea psihologică și aștept noua sesiune pentru a da examenul. Cu toate acestea, cei doi frați, recidiviști, care terorizează localitatea, ei mai fiind implicați în mai multe fapte cu caracter penal mi-au creat aceste probleme. Am fost nevoit să chem ambulanța, deoarece mă simțeam rău, și abia a trecut de ei echipajul cu mine spre Spitalul Novaci, deoarece cei doi au ieșit în drum, au început să înjure, având drujba pornită, atât pe mine, cât și familia mea. Prin acest comportament au încercat să ne inducă tuturor un sentiment de teroare. Am fost dus la spital în Novaci unde am fost pus la perfuzii, mi s-au făcut mai multe investigații medicale și am primit patru-cinci zile de îngrijiri. Acum aștept să mi se facă un CT, deoarece îmi fac probleme ca din loviturile primite cu sticla în cap să nu am vreun hematom la cap”, a explicat tânărul. Nu este singurul care spune că frații Ionuț și Valeriu Calotă sunt cunoscuți drept violenți în localitate, o declară și martorul incidentului din 25 martie, familia victimei, dar și reprezentanții poliției care i-au amendat pe cei doi.

Sancționați fiecare cu o amendă de 500 de lei! Anchetatorii așteaptă plângerea penală a victimei
Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, transmit prin intermediul purtătorului de cuvânt, că incidentul reclamat de familia Turbatu a avut loc în seara de 25 martie, cei doi frați fiind, după, amendați. “S-a apelat, pe 25 martie, pe 112 fiind reclamat un conflict între un tânăr din Roșia de Amaradia și frații Calotă. Cei doi au fost sancționați contravențional cu o amendă de 500 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar victima a anunțat că își rezervă dreptul să depună plângere penală împotriva celor doi, așteptând să obțină un certificat medicol-legal. Are la dispoziție 60 de zile să depună plângerea. Cei doi frați Calotă sunt cunoscuți în localitate ca persoane recalcitrante și cu antecedente penale”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, la solicitarea Gorjeanul. Avocatul victimei, Loredana Gheorghița Secula, a anunțat că victima va face, în următoarele zile, această plângere penală, joi judecându-se, în schimb, la Judecătoria Novaci ordinul de protecție împotriva lui Ionuț și Valeriu Calotă, depus de bunicul tânărului, Nicolae Drăgan. Reclamantul a inițiat acest demers, spune avocata, față de comportamentul violent al celor doi pârâți, urmare a agresiunii fizice, psihice, morale și sociale la care a fost supus alături de membrii familiei sale, dar și a stării de tensiune ridicate care există în comunitate. Pensionarul a cerut ca cei doi să stea la o distanță de 500 de metri față de acesta și membrii familiei sale considerând că viața și integritatea sa și a celor apropiați este permanent afectată de comportamentul celor doi. Până la închiderea ediției, instanța nu se pronunțase încă în dosarul nr.484/267/2018.

Amprentele lui Ionuț Calotă, într-un alt dosar de furt!
Acest dosar nu este singurul în care frații Calotă sunt implicați. Ionuț Calotă este suspectul principal într-un dosar de furt, petrecut cu trei ani în urmă într-un magazin din localitate. O spune atât patronul localului, persoana păgubită știind cine este autorul infracțiunii, cât și reprezentanții IPJ Gorj care îi scuză pe colegii de la Poliția Roșia de Amaradia că nu au instrumentat cazul, aparent banal, pe motivul lipsei din țară a suspectului Ionuț Calotă. “Dosarul de furt din Roșia de Amaradia este în continuare în lucru, deoarece respectivul a fost plecat mai mult timp în străinătate și nu s-a putut face procedura legală. S-au făcut mai multe expertize în dosar, acesta este însă spre finalizare și va fi înaintat Parchetului cu propunerile care se impun”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr. Mai multe amănunte despre caz are chiar păgubitul din dosar Marinel Drăgan, care spune că așteaptă încă ca și cel vinovat să fie tras la răspundere penală, având convingerea că organele de poliție își vor face datoria. Chiar și cu întârziere.. “Mi s-au furat țigări de la societatea comercială pe care o dețin. Paguba a fost de vreo 4000 de lei la momentul respectiv, nu mai știu exact… Am făcut plângere la poliție, dar nu am indicat făptașii. Am așteptat să se instrumenteze dosarul, am avut ceva suspiciuni, dar prefer să nu discut despre asta. După amprente(găsite după cinci luni), mi s-a spus că făptașul ar fi fost Ionuț Calotă, dar nu mi s-a prezentat ceva oficial așa că eu, la acest moment, nu-l pot acuza de nimic pe acesta. Știu că s-a întârziat finalizarea dosarului și pentru că acesta ar fi fost mutat de la un procuror la altul, dar, încă aștept. Cu cel indicat de polițiștii din comună nu am avut probleme și avem chiar un grad de rudenie după soție, așa că nu am insistat deși îmi doresc să se depisteze făptașul pentru a nu mai exista suspiciuni și a se evita alte fapte similare și să fie și alți păgubiți. Am auzit că respectivul a fost implicat într-un alt scandal. Nu știu mai multe.. Ei sunt însă doi frați care fac mai multe probleme în localitate”, a declarat patronul societății păgubite, Marinel Drăgan, pentru Gorjeanul. În ceeace îi privește pe cei doi învinuiți Calotă, aceștia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere în legătură cu acuzele grave care li se aduc.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here