Ameninţări de la ministrul Ariton pentru directorul CE Turceni

158

deschidereŞedinţa de Consiliu de Administraţie(CA) a Complexului Energetic(CE) Turceni, organizată ieri la Craiova a fost foarte tensionată. Asta deoarece pe ordinea de zi figurase anterior şedinţei şi un punct privind modificarea organigramei CE Turceni iar în şedinţă acest punct a fost scos, în mod subit, de pe ordinea de zi.

Asta deoarece noua organigramă prevedea desfiinţarea postului de director economic ocupat de pedelistul Ionel Manţog, care ar fi urmat să devină simplu consilier al directorului general, dar şi desfiinţarea a 20 de posturi de directori din unitatea energetică. Această schimbare de ultim moment nu este însă întâmplătoare, surse din cadrul CE Turceni, menţionând că ministrul Economiei, Ion Ariton a intervenit pentru stoparea acestei modificări.

Avântul directorului general al CE Turceni, Octavian Graure, de a scăpa unitatea energetică de Ionel Manţog a fost tăiat de un telefon primit de acesta ieri dimineaţă. Cel care l-a apelat pe manager, susţin surse din CE Turceni, ar fi fost chiar ministrul Economiei, Ion Ariton care intervenea astfel pentru salvarea lui Ionel Manţog. Se vehiculează că Ariton ar fi făcut acest lucru la insistenţa fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, care a rămas fidel partenerului său de “afaceri politice” de la Gorj.

Soarta lui Manţog, legată ombilical de a lui Graure

Şi astfel discuţia cu ministrul Economiei nedorită de Graure s-a produs. Din păcate, discuţia, se pare, că nu a fost una cordială. La telefon Ariton l-ar fi ameninţat pe directorul general spunându-i că Graure o să fie director general cât îl ţine pe Manţog în CE Turceni. Ameninţarea aceasta i-a salvat astfel pielea directorului economic, care, se vehiculează, că va fi ţinut pe funcţie chiar dacă Manţog va fi dat afară din partid.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here