Amendați pentru că nu purtau mască

717

Oamenii legii continuă să verifice dacă gorjenii respectă regulile în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, polițiștii au desfășurat, miercuri, 11 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi de peste 21.000 de lei.

,,În total, 235 polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.400 de persoane, 145 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și peste 255 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.Pentru neregulile constatate au fost aplicate 204 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.250 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu. Începând cu data de 9 noiembrie a.c., au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.,,În acest context, polițiștii gorjeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea verificării respectării noilor măsuri impuse.Prin această Hotărâre de Guvern circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, este restricţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here