Amendați de polițiștii locali pentru că se deplasau ilegal cu mijloace de transport în comun

444

Polițiștii locali, din cadrul serviciilor de ordine publică ale Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu, au identificat în cursul zilei de miercuri, 05.04.2017, opt persoane de etnie romă care circulau ilegal în mijloacele de transport în comun fără să dețină asupra lor bilete sau abonamente. Persoanele în cauză au fost aduse la sediul instituției în vederea legitimării. În urma documentației întocmite s-a stabilit că acestea  au domiciliul în județele Argeș și Hunedoara.

În urma acțiunii din 5 aprilie, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 800 lei, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 403/2006 privind stabilirea unor norme pentru desfășurarea transportului urban de călători.
Periodic, polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică desfășoară acțiuni împreună cu angajații S.C Transloc S.A, cu atribuții de control în mijloacele de transport în comun, pentru identificarea persoanelor care călătoresc fraudulos.
În primele zile ale lunii aprilie au fost depistate 34 de persoane care călătoreau fără să aibă asupra lor bilete sau abonamente, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 3 500 lei.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 403/2006 privind stabilirea unor norme pentru desfășurarea transportului urban de călători, călătoria fără bilet, abonament sau altă legitimație de călătorie constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 250 lei. De asemenea, refuzul prezentării organelor de control, la cererea acestora, a biletelor, abonamentelor, sau a actelor de identitate pentru justificare dacă este cazul, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 350 lei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here