Amendă usturătoare pentru un restaurant din Gorj

1622

Amenzi de peste 22.000 de lei au fost date, în ultima săptămână, de către Direcția Sanitară-Veterinară și Siguranța Alimentelor Gorj. Controalele au fost efectuate în localitățile Arcani, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Cătunele, Drăguțești, Hurezani, Lelești, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Polovragi, Rânca, Rovinari, Samarinești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana și Vladimir.
„În total au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, respectiv un avertisment scris și 10 amenzi în cuantum de 22.300 lei, unor obiective situate în localitățile Bălești, Drăguțești, Hurezani, Lelești, Peștișani, Rovinari, Târgu-Jiu și Vladimir”, a anunțat dr. Robert-Cosmin Spînu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Cea mai mare amendă a fost aplicată unui restaurant. Acesta a fost amendat cu 10.000 de lei întrucât în aparatura frigorifică destinată depozitării cărnii și produselor din carne se afla o cantitate de 20,8 kilograme de cotlet afumat, fără elemente de identificare. Întreaga cantitate a fost confiscată și urmează să fie distrusă.
Proprietarul unei exploatații non-profesionale a primit avertisment pentru sacrificarea unor suine din gospodăria proprie fără notificarea medicului veterinar și fără predarea crotaliilor. Un alt proprietar s-a ales cu amendă de 2.400 de lei pentru comercializarea unor animale fără documente sanitare-veterinare, iar un altul cu 1.500 de lei, pentru sacrificarea unor suine fără notificarea medicului veterinar și pentru neidentificarea și neînregistrarea animalelor din gospodăria proprie.
De asemenea, șapte gorjeni au fost amendați cu câte 1.200 de lei, fiecare. Patru dintre ei au fost sancționați pentru depozitarea și comercializarea de produse destinate nutriției animalelor fără respectarea normelor legale în vigoare (etichetare necorespunzătoare, depozitare inadecvată direct pe paviment, nemonitorizarea temperaturii și umidității).
Un alt gorjean a fost amendat pentru că vindea produse alimentare direct din mașină, dintr-un spațiu necorespunzător și neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Cu amendă de 1.200 de lei s-a ales și o persoană care vindea pește proaspăt în vecinătatea pieței agroalimentare, fără documente de proveniență, în spațiu neamenajat, expus spre vânzare fără gheață și în navete din plastic neigienizate.
Cantitatea de 20 kg de pește proaspăt a fost reținută și dirijată către neutralizare.
Nu a scăpat de amendă nici angajatul unui abator. El a fost sancționat pentru manipularea cărnii de porc fără echipament adecvat de protecție sanitară.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here