Amendă pentru un supermarket din Gorj. Produsele erau depozitate direct pe paviment

1838

Un supermarket din Gorj a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Motivul: încălcarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind lotizarea și depozitarea produselor alimentare. Cu alte cuvinte, produsele erau așezate direct pe paviment.
În timpul controalelor efectuate săptămâna trecută de echipele DSVSA Gorj, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, respectiv un avertisment și 7 amenzi în cuantum de 17.200 lei, unor obiective situate în Samarinești, Târgu-Jiu, Tismana și Văgiulești.
O exploatație non-profesională de animale a primit un avertisment scris, întrucât proprietarul nu a notificat medicul veterinar de liberă practică și nu i-a predat acestuia crotaliile auriculare ale porcinelor sacrificate în gospodărie pentru consum propriu. Totodată, patru amenzi de câte 1.200 lei fiecare au fost aplicate unor exploatații non-profesionale de animale, pentru nedeclararea evenimentelor înregistrate în exploatații (intrări – ieșiri de suine și ovine) prin notificarea medicului veterinar de liberă practică împuternicit.
Alte două amenzi de câte 1.200 lei au fost date la două magazine specializate de comercializare a peștelui și produselor din pescuit, pentru îndepărtarea capacelor de la vitrinele cu pește congelat, apărând astfel pericolul decongelării și contaminării produsului depozitat.
Controalele vor fi intensificate în perioada sărbătorilor de iarnă, anunță autoritățile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here