Amendă pentru un centru de servicii sociale din judeţ

575

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a prezentat raportul de activitate pe anul curent cu privire la controalele efectuate în teren pe beneficiile de asistenţă socială. Chiar dacă unele au fost controale efectuate în cadrul unor tematici bine puse la punct, au existat şi verificări ad-hoc care, din nefericire s-au lăsat cu contravenţii.

În perioada ianuarie – octombrie 2016, controlul inopinat la nivelul AJPIS s-a desfăşurat în baza unui număr 16 sesizări/petiţii la număr de 16 beneficiari de servicii de asistenţă socială pe raza judeţului. Obiectul controalelor l-a constituit verificarea îndeplinirii condiţiilor în vederea acordării sau menţinerii în plată a anumitor beneficiari de alocaţii pentru susţinerea familiei, venit minim garantat. Inspectorii sociali au întocmit un număr de 15 procese verbale de control şi o notă de constatare, fiind dispuse 31 de măsuri de remediere. Pentru deficienţele constatate doi beneficiari au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă şi un altul cu avertisment.
Potrivit raportului prezentat de conducerea AJPIS Gorj în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de săptămâna trecută, echipele instituţiei judeţene au efectuat şi un control inopinat în urma unei autosesizări. “Serviciul Inspecţie Socială din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj s-a autosesizat cu privire la faptul că Fundaţia Pro Satul acordă servicii sociale fără a deţine licenţă de funcţionare. Urmare verificărilor efectuate, echipa de control a constatat că furnizorul oferă servicii sociale în două locaţii, respectiv Târgu-Jiu şi Săcelu, fără a deţine licenţă de funcţionare. A fost dispusă 1 măsură în vederea intrării în legalitate, măsura fiind în termen de prelungire. A fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei întrucât serviciile sociale funcţionau fără licenţă de funcţionare. Amenda a fost achitată. Ulterior controlului au fost sesizate Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj referitor la deficienţele constatate de inspectorii sociali la cele două cămine de bătrâni ce aparţin Fundaţiei Pro Satul. În cadrul controlului de monitorizare echipa de inspectori sociali a constatat că furnizorul de servicii sociale a închis căminul de bătrâni situat în Săcelu, însă a înfiinţat un alt serviciu social în Târgu-Jiu. Întrucât nici în noua locaţie serviciile sociale acordate nu erau licenţiate, inspectorii sociali au aplicat o amendă contravenţională şi au dispus altă măsură în vederea intrării în legalitate. Şi această amendă a fost achitată. Furnizorul de servicii sociale se află în monitorizarea echipei de inspectori sociali până la intrarea în legalitate.”, a declarat Natalia Moreanu, directorul executiv al AJPIS Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here