Amendă pentru o lovitură cu parul în față!

1382

Un tânăr din Bâlteni a fost găsit vinovat de judecători pentru că în urmă cu trei ani l-a lovit cu parul în față pe un alt localnic împotriva căruia, anterior, a folosit și un spray paralizant.

Incidentul s-a produs în iunie 2019 în mai puțin de o jumătate de minut producându-se toată scena. Culmea este că agresorul, Ionuț Bîrchi Brănescu, nici măcar nu a coborât din mașina sa, reușind să își pună victima la pământ fără să fie nevoit să coboare de la volan. Întâmplarea s-a produs pe fondul unui conflict mai vechi între victimă și agresor. Cei doi s-au întâlnit pe drumul ce duce spre târgul din localitate, iar acolo agresorul, aflat la volanul mașinii sale, a lăsat geamul jos și a intrat în vorbă cu victima. Șoferul s-a folosit mai întâi de un spray lacrimogen pentru a-și scoate „adversarul” din joc, după care i-a tras și un par în față pentru a-și impune supremația. Ulterior, individul avea să explice că parul îl folosea, de fapt, pentru a se sprijini de el când mergea prin pădure după ciuperci. Victima a mers la spital la Rovinari și și-a luat câteva zile de îngrijiri medicale, iar la proces a fost vizionată inclusiv o înregistrare video surprinsă de o cameră de supraveghere, în care se poate vedea, nu foarte clar, dar destul de edificator, momentul întregului incident.
Acum, instanța a apreciat că agresorul, muncitor pe un șantier din străinătate, poate fi pedepsit cu o amendă penală și obligat să îi plătească victimei sale oarece despăgubiri morale. „Condamnă pe inculpatul B.B.I,(…) la pedeapsa amenzii penale de 4.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. (…) Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă B.C. şi obligă inculpatul să plătească acesteia suma de 1.200 lei, cu titlu de daune morale.(…) Admite acțiunea civilă formulată de către partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj și obligă inculpatul să plătească acesteia suma de 569,76 lei, cu titlu de daune materiale. (…) Dispune confiscarea specială de la inculpat a parului din lemn, cu lungimea de aproximativ 100 cm”, a decis instanța de judecată, care l-a mai obligat pe inculpat să suporte și cheltuieli de judecată de peste 1100 de lei. Sentința nu este definitivă deocamdată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here