Amendă penală pentru un șofer băut

471

Un șofer din Gorj, care s-a urcat băut la volan, a fost condamnat la plata unei amenzi penale. Instanța a ținut cont de faptul că bărbatul nu are antecedente penale și că a regretat fapta comisă.
„În actul de sesizare s-a reţinut că la data de 16.06.2022, în jurul orelor 02:15, numitul (…) a fost depistat în trafic de către lucrătorii Postului de Poliţie Săulești, în timp ce conducea pe DJ661 Săuleşti, autoturismul marca BMW, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit în acest sens procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante”, potrivit rechizitoriului.
Bărbatul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, în vederea recoltării de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
La audieri, șoferul a recunoscut că în ziua respectivă a consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orei 01:00 a plecat cu BMW-ul spre oraşul Târgu-Cărbuneşti, fiind oprit de un echipaj de poliție și testat pentru alcool.
„Analizând pericolul concret al faptei, prin raportare la criterii precum ora și locul în care a fost comisă, instanţa reţine în ansamblu un grad de pericol social mediu pentru fapta ce face obiectul cauzei”, a motivat instanța, care l-a condamnat la 6.750 lei amendă penală, echivalentul a 225 zile-amendă.
„Va atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 alin. (l) şi (3) Cod penal respectiv că în situaţia în care cu rea-credinţă nu execută pedeapsa amenzii în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile închisoare, iar unei zile amendă îi corespunde o zi de închisoare”, a decis Judecătoria Târgu-Cărbunești, sentința putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here