Amendă de doar 200 de lei pentru târgujianul care ţinea tone de deşeuri în apartament

648

Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu au acționat, în cursul zilei de marţi, conform atribuțiilor stabilite în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în timpul acțiunii de salubrizare efectuată de SC Edilitara SA în apartamentul unei persoane care depozita diferite deșeuri, sticle, haine și obiecte vechi, din zona “Diana” a municipiului Târgu-Jiu.

Reprezentând un adevărat focar cu risc crescut de îmbolnăvire pentru toți locatarii, polițiștii locali au efectuat mai multe demersuri, în mod gradual, în scopul soluționării aspectelor sesizate de asociația de proprietari.
“A fost identificat proprietarul, fiindu-i aduse la cunoștință dispozițiile legale privind obligația de a salubriza și întreține în mod corespunzător locuința respectivă, dar și conștientizarea acestuia asupra consecințelor negative generate de mediul insalubru în care locuiește. Întrucât proprietarul a refuzat să își îndeplinească obligațiile legale, polițiștii locali i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 200 de lei, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de Gospodărire a Municipiului Târgu-Jiu. De asemenea, pentru eliminarea disconfortului fizic și psihic creat locatarilor, polițiștii locali au învederat asociația de proprietari cu privire la dispozițiile art. 18 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari (în vigoare la acea dată): în cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa. Judecătoria Târgu-Jiu a admis cererea formulată de asociația de proprietari, obligând persoana în cauză să procedeze la igienizarea apartamentului, iar în cazul refuzului, aceasta a fost autorizată să pătrundă în imobil și să îl igienizeze.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here