Amendă de 8.000 de lei pentru un șofer băut

1315

Un gorjean care s-a urcat băut la volan a fost condamnat, săptămâna trecută, la plata unei amenzi penale de 8.000 de lei.

Bărbatul a fost oprit de polițiști în vara anului 2022, aproape de miezul nopții, în timp ce conducea un VW Passat, pe DJ 675 Ţicleni.
Șoferul a fost testat pentru alcool, etilotestul arătând o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spitalul din Târgu-Cărbunești, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Șoferul din Bîlteni a recunoscut că în seara respectivă a fost la un bar din centrul satului Peșteana, unde a consumat 4 beri, după care a mers la domiciliul mamei sale din apropiere, unde a dormit vreo câteva ore. A plecat apoi cu mașina, fiind oprit de poliție în centrul orașului Țicleni.
Pentru că a recunoscut fapta și nu are cazier judiciar, bărbatul de 36 de ani s-a ales doar cu amendă penală de 8.000 de lei, reprezentând un număr de 160 zile-amendă înmulțit cu suma de 50 lei corespunzătoare unei zile-amendă.
„Instanța reține că fapta săvârșită de inculpat, respectiv conducerea pe un drum public a unui autovehicul cu o concentrație de 1,34 g‰ alcool pur în sânge, prezintă o gravitate socială sporită (…), dar că sancțiunea amenzii este suficientă pentru reeducarea inculpatului şi formarea în conștiința acestuia a ideii că este necesar să respecte normele de drept”, a motivat instanța.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here