Amendă de 20.000 de lei pentru un patron din Câlnic

3914

Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat săptămâna trecută cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă lucra ca paznic pe raza comunei Câlnic, anunță ITM Gorj într-un comunicat de presă.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 03- 13 ianuarie 2023 un număr de 18 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 80.000 lei și trasate 93 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
De asemenea, în perioada 05.12.2022- 06.01.2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat Acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea, depozitarea/păstrarea articolelor pirotehnice.
În perioada acțiunii, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, au efectuat o serie de controale inopinate, la un număr de opt agenți economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice.
„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here