Amendă de 10.000 lei pentru o rulotă snack-bar

1818

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au dat, în această lună, șase amenzi în cuantum de 26.300 de lei unor operatori și persoane fizice din Baia de Fier, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Jiu, Logreşti, Novaci şi Târgu-Jiu.

Cea mai mare amendă a fost de 10.000 de lei, pentru o rulotă snack-bar. Carnea expusă spre comercializare nu era acoperită cu folie protectoare, iar o casoletă de mici era depozitată la o temperatură necorespunzătoare (temperatura de congelare), susțin inspectorii DSVSA Gorj.

Tot cu 10.000 de lei a fost sancționat un medic veterinar de liberă practică împuternicit, pentru realizarea necorespunzătoare a acţiunilor sanitare-veterinare obligatorii cuprinse în Programul Strategic.

De asemenea, un gorjean a fost amendat cu 2.400 de lei, pentru exercitarea de activități sanitare-veterinare fără să fie împuternicit de autoritatea competentă, respectiv DSVSA Gorj.

Iar pentru transportul produselor alimentare de origine non-animală cu un mijloc auto neînregistrat, șoferul unei autoutilitare este bun de plată suma de 1.500 de lei.

Alte două amenzi, în valoare de 1.200 de lei, au fost date proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea unui număr mare de animale fără documente sanitare-veterinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here