Amendă de 10.000 de lei pentru un service auto

812

Un angajator din comuna gorjeană Lelești, cu domeniu de activitate service auto, a fost amendat cu suma de 10.000 lei, de către inspectorii de muncă. Aici, reprezentanții ITM au depistat o persoană care muncea în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial.
„Nerespectarea timpului și programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracțiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată, motiv pentru care angajatorii care optează pentru astfel de contracte trebuie să acorde foarte multă atenție tuturor condițiilor care trebuie îndeplinite în cazul acestui gen de contract”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Săptămâna trecută, ITM Gorj a aplicat amenzi în valoare totală de 50.500 de lei, în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.
În urma deficiențelor constatate, 21 de angajatori au fost sancționați, fiind aplicate 15 avertismente și dispuse 110 măsuri de remediere.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here