Amenajarea Insuliţei de pe Jiu, finalizată în iulie

261

insulita2Lucrările de amenajare a Insuliţei de pe Jiu sunt realizate în proporţie de peste 90%. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu precizează că până la sfârşitul lunii iulie Insuliţa va fi complet amenajată. La ora actuală sunt în curs de realizare spaţiile verzi şi plantările de arbori.

Insuliţa de pe Jiu este amenajată de autorităţile locale pentru a oferi târgujienilor un spaţiu excelent de relaxare şi petrecere a timpului liber. Conform proiectului, amenajarea Insuliţei înseamnă: o suprafaţă de aproximativ 7.000 de metri pătraţi de alei pietonale, 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi plantaţii, plantări de arbuşti ornamentali, instalaţie de irigaţie, instalaţie de iluminat cu 52 de stâlpi, mobilier urban, 8.000 de flori, loc de joacă pentru copii, şi toate accesoriile aferente mobilierului specific unui parc. La ora actuală, Insuliţa este reabilitată în proporţie de peste 90%. „La ora actuală se lucrează la plantări şi spaţiile verzi. Aleile sunt făcute, la fel şi fântânile arteziene; au fost aduse dotările: băncile, locurile de joacă pentru copii. Peste 90% din lucrările pentru amenajarea insuliţei sunt realizate”, a confirmat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Ultima sută de metri

În aproximativ o lună de zile, târgujienii se vor putea relaxa pe Insuliţă, fără a mai da ochi cu muncitorii, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu precizând că lucrările vor fi gata până la începutul lunii august. „În cursul lunii iulie va fi finalizat parcul de pe insuliţă. A fost perioada de iarnă, urmată de perioada ploioasă în care nu s-a putut lucra, astfel încât termenul de finalizare s-a prelungit. Lucrările sunt în termenul contractual”, menţionează Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Parcul de pe Insuliţă este o investiţie aflată în Programul Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, investiţie finanţată prin Administraţia fondului de Mediu din Fondul de mediu şi de la bugetul local.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here