Ambulanţele noi ale Medserv Min înlocuiesc maşinile lui Fluierătoru

227

O delegaţie de la Ministerul Sănătăţii a ajuns ieri la sediul Medserv Min de la Târgu-Jiu pentru a autoriza cele două ambulanţe, a câte 80.000 de euro bucata, achiziţionate în urmă cu două luni şi jumătate de fosta conducere a unităţii. De astăzi, ambulanţele în cauză pot fi folosite, iar directorul Medserv Min, Valentin Mogoe, a anunţat că va stabili unde le repartizează. De asemenea, Mogoe, anunţă că va rediscuta contractul încheiat de unitate cu Ambuforce SRL Motru, firma sindicalistului Cristi Fluierătoru, care are închiriate 8 ambulanţe la Medsev.

O dată puse în funcţiune, cele două ambulanţe noi, cumpărate însă în leasing(Medserv Min-ul achitând însă 10.000 de lei lunar ratele pentru aceste maşini) ar urma să scadă cheltuielile lunare ale unităţii. Cel puţin asta speră Valentin Mogoe, directorul Medserv Min, care a reuşit performanţa de a autoriza cele două ambulanţe, chemând specialiştii Ministerului Sănătăţii la sediul societăţii din Târgu-Jiu. Comisia de autorizare a venit, a văzut maşinile şi le-a autorizat pe loc, ambulanţele fiind staţionate de aproape trei luni în curtea unităţii. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au verificat şi modul cum personalul este instruit să intervină în cazuri de transport medicalizat al pacienţilor.

Autorizare şi pentru Ambuforce
Între timp, conducerea Medserv plătise taxa de autorizare a maşinilor la Direcţia de Sănătate Publică Gorj iar procedura s-a desfăşurat rapid. Mogoe s-a declarat mulţumit că se poate folosi de investiţia costisitoare, sperând că va scădea cheltuielile reducând o parte din contractul cu societatea lui Fluierătoru, care a închiriat Medserv-ului opt ambulanţe. “Aşa cum am promis, iniţial, am luat toate măsurile pentru a urgenta autorizarea celor două ambulanţe, pentru a deveni eficiente pentru societate, având în vedere că, lunar, plătim circa 100 de milioane vechi ratele eferente”, a declarat directorul Mogoe.
Alături de banii achitaţi pentru leasing-ul ambulanţelor noi, câteva zeci de mii de lei se plătesc şi spre Ambuforce Motru, unica societate din Gorj care a închiriat unităţilor miniere ambulanţe.
“Contractul cu Ambuforce se va rediscuta asta deoarece vom renunţa, probabil, la o parte din servicii. Totul pentru că avem aceste ambulanţe noi şi trebuie să reducem cheltuielile” a declarat Mogoe. Timp de trei an trebuie să achite lunar acest bani Medserv-ul către firma de leasing.
Comisia de autorizare a MS a ajuns şi la sediul firmei lui Fluierătoru, la Motru, asta deoarece şi maşinilor Ambuforce le expirase autorizaţiile.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here