Ambulanță performantă pentru Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj – VIDEO

755

Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj va beneficia, până la finalul acestei luni, de o nouă ambulanță de intervenție în teren montan cu capacitate de transport accidentați.

Pe lângă dotarea medicală, targă, defibrilator, monitor de funcții vitale, sistem oxigen, aspirator de secreții, saltea vacuum, trusă medicală cu instrumentar și materiale sanitare, mașina va fi echipată cu materiale specifice de intervenție și salvare în zona montană, echipamente de radiocomunicații, precum și cu monitor și sistem de recepție a imaginilor transmise din dronele de căutare.

https://www.youtube.com/watch?v=PHH87bZUeuc

Consiliul Județean Gorj a achiziționat în anul 2009 prima ambulanță omologată Salvamont din România, comandă realizată în Anglia, devenind un bun exemplu pentru celelalte județe.

„Prin astfel de investiții, Consiliul Județean dorește oferirea tuturor condițiilor necesare asigurării unor servicii de salvare montană la cel mai înalt nivel profesional, mărindu-se astfel șansa de supraviețuire a celor accidentați pe munte și în alte locuri greu accesibile din județul nostru”, transmite Consiliul Județean Gorj.

Anul trecut, salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au avut 282 de intervenții, 31 de persoane fiind transportate direct la spital cu ambulanțele Salvamont, iar 53 fiind predate serviciilor SAJ sau SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here