Ambulanţa Gorj, în criză de medici

256

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj nu reuşeşte să angajeze doi medici pe specializarea urgenţă, în ciuda scoaterii lor la concurs, în mod repetat. Cadrele medicale trebuie angajate în cadrul staţiei centrale de la Târgu-Jiu, însă nimeni nu este interesat de posturile vacante.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a făcut demersuri repetate pentru angajarea a doi medici specializaţi în urgenţe, însă, dată fiind criza acută de cadre medicale pe anumite specializări, nimeni nu şi-a dorit aceste posturi. O altă problemă ce face aproape imposibilă cooptarea de noi medici în echipa SJA este faptul că foarte mulţi îşi caută de lucru la spitale sau unităţi medicale din afara ţării, încă din perioada studiilor, iar cei care sunt deja angajaţi în sistemul autohton de sănătate, nu ezită să plece când au o ofertă de salarizare din afara ţării. Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a declarat că „în perioada imediat următoare cele două posturi de medici de urgenţă vor fi scoase din nou la concurs, în speranţa că vor fi ocupate de cadre specializate în această meserie”.

Posturi libere în organigramă
Marinică Niculescu precizează că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are în prezent şapte posturi neocupate. Este vorba de cele două posturi de medici de urgenţă, două posturi TESA, un post de ambulanţier şi două de asistent medical. „Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are în organigramă 201 posturi, dintre care 194 sunt ocupate. Avem şapte posturi disponibile şi le vom scoate treptat la concurs. Ne interesează în mod special să încadrăm medici de urgenţă, pentru că de ei avem cea mai mare nevoie. Tot încercăm să le ocupăm, dar nu s-a prezentat nimeni interesat să lucreze la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Aceşti medici sunt foarte căutaţi şi îşi găsesc foarte repede de lucru la unităţi similare din afara ţării. Din cele 194 de posturi ocupate în prezent, 170 sunt forţă activă de care dispunem în orice moment, în funcţie de solicitări. Cei mai mulţi sunt încadraţi la staţia centrală din Târgu Jiu, iar restul la cele şase substaţii din judeţ”, a explicat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Totuşi, conducerea SJA continuă să facă demersuri şi eforturi pentru a angaja medici şi alte categorii de personal, astfel încât activitatea Ambulaţei să se desfăşoare cât mai bine.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here