Ambulanţă „accidentată” la Bâlteni

135

PICT1082Accident spectaculos ieri după-amiază chiar în centrul comunei Bâlteni, unde o Ambulanţă care gonea spre Târgu Jiu cu o pacientă şi-a încheiat cursa mult mai devreme după ce s-a izbit violent de toaleta unui bar de pe marginea şoselei.

 

Un şofer grăbit a tăiat calea salvării şi, de aici, accidentul care, din fericire, nu s-a soldat cu victime omeneşti, deşi maşina cu girofar transporta o bătrână care fusese anterior operată la piept şi avea nevoie de ajutor medical.

Evenimentul rutier s-a produs chiar în faţa Primăriei Bâlteni, ambele maşini care au fost implicate în accident venind dinspre Plopşoru spre Târgu Jiu. În cârciuma aflată pe marginea drumului european unde s-a produs evenimentul clienţii şi patroana localului au mai apucat să vadă doar cum Ambulanţa vine glonţ spre ei. „Eu eram la masa aceea, iar clienţii aici şi dintr-o dată am văzut cum vine salvarea spre noi. A bubuit de nu vă spun, că noi am crezut că intră direct în noi. S-a dus câţiva metri mai încolo şi s-a înfipt direct în toaleta folosită de fetele de la bar. Norocul că nu a fost nimeni acolo. Ne-a dărâmat zidul, barul, toaletele, am rămas fără curent şi fără gaze că a izbit şi o conductă de alimentare cu gaze, dar trăim toţi. Pe moment mi-am pierdut vocea, nu mai ştiam ce să fac, dar acum îmi revin şi eu şi ceilalţi”, a spus Carmen Tătaru, patroana localului.

Şoferul de pe Ambulanţă spune că avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune pentru că dorea să depăşească o coloană. Din nefericire, din rând i-a ţâşnit în faţă un autoturism care vira stânga, impactul fiind imposibil de evitat. „Mi-a tăiat calea pur şi simplu. El a virat stânga, eu depăşeam coloana, aveam girofarul pornit, sirena, toate maşinile trăgeau dreapta sau stânga, iar el a virat fără probleme stânga. Viteză aveam, dar pentru că avem alte reglementări, impuse de necesitate”, a explicat Marian Moruz, şoferul de pe ambulanţă. Celălalt conducător auto susţine contrariul şi, evident, spune că el nu are nicio vină. „Veneam în coloană, eram în spatele unui tir, am semnalizat stânga, ambulanţa nu am văzut-o că era acest tir, iar semnalele acustice şi vizuale, girofarul, erau oprite, nu funcţionau. Eu nu cred că vina este a mea atâta timp cât am respectat regulile de circulaţie. Era aici şi trecere de pietoni, am redus din viteză, salvarea a venit fără semnale, organele de anchetă vor stabili a cui e vina”, a spus conducătorul auto Grigore Achim.

Poliţiştii sunt însă categorici şi spun că din primele cercetări făcute la faţa locului vina îi aparţine şoferului care s-a angajat în depăşirea tirului în timp ce din spate venea ambulanţa aflată în misiune. Bărbatul s-a ales cu acuzaţia de vătămare corporală din culpă, după ce bătrâna de 73 de ani transportată de salvare a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Jiu cu două coaste rupte şi cu o sperietură soră cu moartea.

Norocul ei a fost că era bine ancorată de targă, în timpul impactului, ambulanţa comportându-se ireproşabil, şoferul alegându-se şi el cu răni uşoare, dar şi cu o sperietură pe care nu o va uita prea uşor.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here