Amatorism sau rea-voinţă? Cazul Pandurilor, pe masa Comisiei de Disciplină

883

Continuă problemele pentru Pandurii Târgu Jiu. Deşi suporterii speră ca echipa de fotbal să-şi redobândească statutul şi gloria de altădată, clubul gorjean suferă, în continuare, la nivel administrativ. Principalele probleme sunt cele băneşti, iar pandurii sunt luaţi din nou în colimator de către FRF, pentru că trupa lui Călin Cojocaru nu a respectat protocolul impus de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Mai exact, Pandurii a anunţat, vineri, înaintea deplasării la Metaloglobus Bucureşti că în cadrul lotului au fost depistaţi şapte jucători infectaţi cu noul coronavirus, iar două teste ar fi ieşit neconcludente. Drept urmare, gorjenii au rămas la Târgu-Jiu, cu speranţa că FRF va amâna meciul de sâmbătă.
,,Clubul Pandurii Târgu Jiu a efectuat, din nou, testarea tuturor jucătorilor din lot pentru COVID-19, conform ‘Protocolului medical de desfășurare a competițiilor’, cu o zi înaintea plecării echipei la meciul oficial din prima etapă a Ligii a doua. Rezultatele testelor au fost primate, vineri, când lotul convocat pentru acest meci se afla în autocar pentru deplasarea la Bucureşti, atunci luându-se decizia revenirii în cantonamentul echipei a întregului lot, după ce a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Pentru că rezultatele testelor COVID -19 a şapte dintre componenţii lotului au fost pozitive, iar în cazul altor doi jucători rezultatele au fost neconcludente, s-a luat decizia unei noi testări care a fost programată sâmbătă dimineaţă, între timp jucătorii pozitivi fiind izolaţi de restul lotului conform prevederilor normelor în vigoare prevăzute de protocolul medical”, s-a arătat pe site-ul oficial.Federaţia Română de Fotbal a scris însă, pe propriul domeniu online, că Pandurii nu a făcut lucrurile ca la carte.,,Partida Metaloglobus – Pandurii Tâgu Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11.00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, așa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și Protocolul medical de desfășurare a competițiilor. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină a FRF”, a anunţat frf.ro
În aceste condiţii, aproape sigur Pandurii va pierde la masa verde întâlnirea cu Metaloglobus.De atfel, gorjenii au efectuat o nouă testare sâmbătă. De data aceasta, au fost făcute testele RT-PCR, iar rezultatul a fost mult diferit. Doar un jucător a fost depistat pozitiv, singurul care şi acuzase simptome specifice de infectare cu noul coronavirus. Se pare că, vineri, din motive necunoscute, jucătorii gorjeni au fost testaţi serologic. Din informaţiile obţinute de la surse avizate, cele din urmă teste ar depista dacă organismul are anticorpi la noul coronavirus, deci dacă au existat persoane care au avut virusul. De asemenea, aceste testări sunt de patru ori mai ieftine, dar irelevante şi neacceptate de către FRF.Dacă partida Pandurilor de la Metaloglobus va intra ,,pe mâna” Comisiei de Disciplină, cealaltă confruntare care nu a mai avut loc sâmbătă, FC U Craioa – Ripensia Timişoara va fi reprogramată.,,Clubul craiovean nu a putut îndeplini condițiile conform Principiilor de desfășurare a competițiilor în contextul pandemiei aprobate de Comitetul Executiv al FRF în data de 18 august. Astfel, meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile. În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 2), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3”, a anunțat FRF.Şase sportivi ai echipei care joacă la Severin au fost infectaţi cu noul coronavirus.Până la ora redactării acestui material, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu a emis un nou punct de vedere oficial legat de testări.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here