Amănunte senzaționale din dosarul penal al fostului procuror prins beat la volan!

2325

Dosarul în care fostul procuror gorjean Ion Diaconescu este cercetat penal, după ce a fost prins băut la volan, a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Ce nu se știe însă este că fostul magistrat era atât de beat încât a intrat cu autoturismul pe interzis, pe o stradă din Târgu-Jiu, a lovit câteva mașini parcate, iar polițiștii au apelat la agenții de pază a unei firme să-i ajute să-l coboare de la volan pe Diaconescu. Fostul procuror s-a simțit ofensat și a depus plângere penală împotriva agenților de la Biroul Rutier.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu – Biroul Rutier l-au depistat, la jumătatea lunii mai a acestui an, pe fostul procuror Ion Diaconescu, în vârstă de 72 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Siretului, având o concentrație de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. ,,Conducătorul auto a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului”, a transmis, la acel moment, IPJ Gorj. După aproape trei săptămâni de la incident, la data de 8 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a preluat spre cercetare cauza penală.

Ce s-a întâmplat, de fapt?
Fostul procuror Ion Diaconescu a intrat cu autoturismul pe interzis, pe strada Siretului, de la statuia lui Tudor Vladimirescu spre Grădinița nr.5 ,,Vis de copil”, marți, 18 mai a.c., și a lovit câteva mașini parcate. Cei care au alertat poliția spun că fostul magistrat a rămas în mașină și ar fi adormit, până a sosit echipajul de la Rutieră. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au convins să sufle în etilotest, iar mai apoi l-au invitat să coboare din autoturism pentru a fi transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice. Fostul magistrat ar fi refuzat să coboare din mașină, în ciuda insistențelor celor doi polițiști, iar cei care au asistat la întreaga scenă spun că cei doi agenți de la Rutieră n-au reușit să-l ridice pe acesta de la volan. Polițiștii au cerut ajutorul unor agenți de la o firmă de pază care treceau prin zonă, iar aceștia abia au reușit să-l scoată pe Diaconescu din autoturism și să-l sprijine, pentru că fostul procuror abia se ținea pe picioare. După ce s-a trezit din beție și cu un dosar penal la organele de cercetare, fără să-i pese de consecințele pe care le-ar fi putut produce urcându-se băut la volan, ex-procurorul Diaconescu a depus și el plângere penală împotriva polițiștilor. Trebuie spus că procurorul Ion Diaconescu a devenit cunoscut, în urmă cu mai bine de un deceniu, după ce l-a trimis în spatele gratiilor, pentru comiterea infracțiunii de omor, pe Marcel Țundrea, gorjeanul care și-a demonstrat nevinovăția după 12 ani petrecuți în penitenciar. Diaconescu s-a pensionat, în urmă cu câțiva ani, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa stiti ca acest individ dadea cate O LUNA de inchisoare pentru cele 2-3 drugi de porumb pe care muncitorii de pe campurile CAP -urile le luau si ei acasa pentru copii.
    Dumnezeu nu doarme !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here